Krem z dyni z mlekiem kokosowym

Krem z dyni z mlekiem kokosowym

Potrzebne:
Dynia – około 1.5kg z miąższem i skórą ważyła nasza
Trzy ziemniaki średniej wielkości
Dwa pomidory
Trzy ząbki czosnku
Dwie cebulki szalotki
Dwie duże marchewki
Jedna pietruszka korzeń
Curry
Mleko kokosowe
Dwie kostki rosołowe

Obieramy warzywa, kroimy na małe kawałki, z dyni wyjmujemy miąższ i obieramy skórkę. Połowę warzyw pieczemy w 180 st około pół godziny polewając oliwą z oliwek, pozostałe warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą by był jej około 3-5 cm ponad warzywa. Wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy do miękkości. (Pomidory tylko piekłam, ze skórką którą po upieczeniu wyrzuciłam). Następnie upieczone warzywa wrzucamy do tych ugotowanych, dodajemy pół puszki mleka kokosowego, łyżeczkę curry, ewentualnie łyżkę mleka i blendujemy.
Można podawać krem z grzankami, groszkiem ptysiowym lub z paluszkami chlebowymi.
Smacznego

IMG_4154.JPG

IMG_4158.JPG

IMG_4157.JPG

IMG_4153.JPG

IMG_4162.JPG

IMG_4160.JPG

IMG_4158-0.JPG

Reklamy

One thought on “Krem z dyni z mlekiem kokosowym

  1. Właśnie drugi raz gotuje ten krem. Za kazdym razem z podwojnej ilosci bo znika w przerażająco szybkim tempie! :) świetny przepis!

skomentuj ten wpis:

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s