Pierogi z dynią

Pierogi z twarogiem i dynią

Ciasto:
Pół kg mąki
Ciepła woda
Odrobina soli

Farsz:
Upieczona dynia bez skóry i miąższu (ćwiartka średniej wielkości dyni), zblendowana, do tego kostka twarogu tłustego (250 g), wymieszac razem, jeżeli dynia okaże się być mokra to można dogotować dwa ziemniaczki które farsz zagęszczą (ja tak zrobiłam), solimy, pieprzymy do smaku. Można dodać ząbek czosnku.

Przygotowanie:
Gnieciemy ciasto z mąki i wody aż będzie jednolite lekko kleiste ale nie za bardzo. Wycinamy kółka, wkładamy do środka odrobinę farszu i zaklejamy. Po przygotowaniu kilku wstawiamy wodę i do gotującej się, lekko osolonej z dodatkiem odrobiny oliwy wrzucamy kilka pierogów. Chwilę po wypłynięciu na górę wyjmujemy je.
Można podawać z dodatkami, u nas były z podsmażonym wędzonym boczkiem, świeżą pietruszką i śmietaną.
Smacznego! IMG_4123.JPG

IMG_4128.JPG

IMG_4124.JPG

IMG_4122.JPG

IMG_4129.JPG

Reklamy

skomentuj ten wpis:

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s